CANTILEVER STUDIO

BRIAR LANAI

Cantilever Studio renovation projects usually attempt to enhance the character of your existing home rather than making an outlandish design statement.  We believe that thoughtful details done with quality materials and craftsmanship will outlast temporary design trends.  Timeless architecture is the goal.

Our client wanted to replace a worn out deck with an outdoor living room.  Floor to ceiling screen and glass bring in Nature and Sky.  Post and beam structure clad in LP smart siding provide a clean-lined space with structural rhythm.  A dark composite decking grounds the furniture and space.  All the materials are durable and virtually maintenance free.

The 2nd project addition has been created to this home, to move a bedroom to the main level of the home, for aging in place.  We changed a Den area into a bedroom, and added on a Master bathroom, Closet, and Laundry.  Aging in place considerations: no step entry shower, grab bars, 36″ doors, 42″ passage ways.  This addition required privacy, but simple design gestures in the building form make the eye travel and create interest.

 

Photos by Meinhardt Archival Photography